ჩვენთან ერთად მოამზადეთ სპაგეტი ლიმონით! მზად ხართ კულინარიული ექსპერიმენტისთვის?
- 11.01.2022
ეს კერძი იტალიური სამზარეულოს კლასიკაა და მისი ათობით ვერსია არსებობს. თუმცა, დღეს ჩვენ შემოგთავაზებთ მარტივ რეცეპტს, რომლისთვისაც მხოლოდ 5 ნაცნობი ინგრედიენტი დაგჭირდებათ.
ინგრედიენტები:
· 1 შეკვრა თქვენი საყვარელი სპაგეტი;
· 100 გრამი კარაქი;
· 1 ჭიქა გახეხილი პარმეზანი (ან, მეტი ექსპერიმენტებისთვის, სცადეთ სულგუნი)
· 3 ლიმონის წვენი და ცედრა;
· ზეითუნის ზეთი, მარილი და წიწაკა - გემოვნებით.
მომზადების წესი:
დაიმახსოვრეთ, კერძის საიდუმლო, როგორც ამბობენ, სოუსშია. უკეთ რომ ვთქვათ, ყველაფერი დამოკიდებულია იმაზე, თუ როგორ ამზადებთ სოუსს.
· პირველ რიგში, დავიწყოთ სოუსის მომზადება: 1 კოვზი დაფქული წიწაკა დაყარეთ მშრალ ტაფაზე და მოხალეთ დაბალ ცეცხლზე.
აქ მთავარია არომატი: როგორც კი წიწაკა ინტენსიურ სუნს გამოუშვებს, დაამატეთ ნახევარი ჭიქა ონკანის წყალი და გამორთეთ ცეცხლი.
· ამის შემდეგ, მარილიან წყალში მოხარშეთ სპაგეტი.
თუმცა გაითვალისწინეთ, არ გადახარშოთ მაკარონი. როგორც კი, შერბილდება, გამორთეთ ქურა.
· როდესაც მაკარონი მომზადდება, ამოიღეთ დაახლოებით ნახევარი ჭიქა მდუღარე წყალი და დაამატეთ ცედრას.
ეს სრულყოფილად ააქტიურებს ცედრას არომატს.
· გადაწურეთ მაკარონი, ჩაამატეთ წიწაკიან წყალში და მოათავსეთ საშუალო ცეცხლზე.
· დაუმატეთ ცედრა, კარაქი და პარმეზანი (ან სულგუნი). გამუდმებით ურიეთ მანამ, სანამ არ გადნება ყველი და კარაქი.
· გამორთეთ ცეცხლი და დაამატეთ ლიმონის წვენი. გააგრძელეთ მორევა მანამ, სანამ თქვენი მაკარონი მსუბუქი და კრემისებრი არ გახდება.
· ამოიღეთ თეფზე და დაამატეთ რამდენიმე წვეთი ზეითუნის ზეთი.
და აი, კლასიკური, ორიგინალური და საოცრად არომატული სპაგეტიც მზადაა! გემრიელად მიირთვით!
ყველაზე პოპულარული
ტრენდი გირჩევთ
შემდეგი სტატია