1. წითელი თევზი

წითელი თევზი ბევრ ცილასა და ომეგა-3-ს შეიცავს. სასარგებლო ნივთიერებების მსგავსი შეხამება დაგეხმარებათ რომ ხანგრძლივად დანაყრდეთ, რომ აღარაფერი ვთქვათ ამ თევზის სარგებლობაზე. წითელი თევზის ჩართვა მენიუში ამცირებს დიაბეტისა და გულის დაავადებების რისკს.

2. ავოკადო

ავოკადო - სასარგებლო ცხიმმჟავების შესანიშნავი წყაროა, მასში შემავალი ოლეინის მჟავა კი ახანგრძლივებს დანაყრების შეგრძნებას.

3. ყავა

სასმელში შემავალი კოფეინი გეხმარებათ კალორიების დაწვაში. გარდა ამისა, ყავას შეუძლია დააქვეითოს მადა: მისი გამოყენება ჭამამდე 0,5-4 საათით ადრე მოქმედებს შიმშილის გრძნობაზე. ჩვეულ წონის დასაკლებად რეკომენდებულია დღეში 2 ფინჯანი დაფქული ყავის დალევა.

4. ქოქოსისი ზეთი

ქოქოსის ზეთს სხვანაირად ითვისებს ორგანიზმით, რაც დადებით ზემოქმედებას ახდენს მეტაბოლიზმზე: მაგალითად, ის ეხმარება კალორიების დაწვას და მუცელზე ცხიმის მოშორებას. გარდა ამისა, ხელს უწყობს მადის დაქვეითებას.

5. კვერცხი

კვლევები ამტკიცებენ, რომ იდეალურია კვერცხი საუზმეზე. ექსპერიმენტის დროს ადამიანები დაყვეს 2 ჯგუფად: ერთთი ჯგუფი საუზმეზე კვერცხს მიირთმევდა, მეორე კი - საუზმისთვის ტრადიციულ საკვებს. შედეგად, ადამიანებმა რომლებიც კვერცხს მიირთმევდნენ, 65%-მა მარტივად დაიკლეს წონაში, ვიდრე ტრადიციული საუზმის მოყვარულებმა.

6. ისპანახი

ისპანახი შეიცავს ტილაკოიდებს, რომლებიც ზრდიან ლეპტინის დონეს - ჰორმონის, რომელიც არეგულირებს ენერგეტიკულ ცვლას და აკონტროლებს შიმშილის გრძნობას. ამდაგვარად, ტილაკოიდები აქვეითებენ მადას, რაც იწვევს წონაში დაკლებას. ასეთი ეფექტის მისაღწევად საკმარისია დღე-ღამეში 100 გ ისპანახის გამოყენება.

7. მწვანე ჩაი

მწვანე ჩაი შეიცავს ორ ნივთიერებას, რომლებიც ხელს უწყობენ გახდომას: კოფეინს და კატეხინს. პირველი ეხმარება ცხიმის დაწვასა და მადის დაქვეითებას, მეორე კი აჩქარებს მეტაბოლიზმს და ასევე ხელს უწყობს ცხიმის მოშორებას. რეკომენდებული დოზა - 250-500 მლ დღეში.

8. ჯინჯერი

გამოკვლევამ აჩვენა, რომ ჯინჯერში შემავალი ნივთიერება - გინგეროლი ყოველდღიური გამოყენებისას დაგეხმარება წონის კლებაში. გარდა ამისა, ის აკონტროლებს ლეპტინის (ჰორმონის, რომელიც არეგულირებს ენერგეტიკულ ცვლას) დონეს, რაც ხელს უწყობს მადის დაქვეითებას.