ჯანმრთელობა

მიაქციეთ ყურადღება - 5 რამ რაც არ შეიძლება ჭამის შემდეგ გააკეთოთ

მიაქციეთ ყურადღება - 5 რამ რაც არ შეიძლება ჭამის შემდეგ გააკეთოთ

1. მოწევა

ძალიან მნიშვნელოვანია დაელოდოთ რამდენიმე საათის გასვლას ჭამის შემდეგ, და მერე მოწიოთ სიგარეტი, იმიტომ რომ სიგარეტი შეიცავს ნიკოტინს, რომელიც ამცირეს ჟანგბადის რაოდენობას, რომელიც საჭიროა საჭმლის მონელებისთვის, და ამით ხელს უწყობს ორგანიზმს შეიწოვოს მეტი კანცეროგენი, ვიდრე ჩვეულებრივ. ზოგიერთი კვლევის მიხედვით, ჭამის შემდეგ ერთი სიგარეტის მოწევა ისეთივე ზიანს აყენებს ორგანიზმს როგორც 10 ერთბაშად მოწეული სიგარეტი. გარდა ამისა, ამან შეიძლება გაიზარდოს ფილტვისა და კუჭ-ნაწლავის კიბოს განვითარების რისკი.

მიაქციეთ ყურადღება - 5 რამ რაც არ შეიძლება ჭამის შემდეგ გააკეთოთ

2. ხილის ჭამა

ხილის მიღების საუკეთესო დროა - ჭამამდე, მშიერ კუჭზე, იმიტომ რომ ხილის გადამუშავებისთვის საჭიროა სხვადასხვა ფერმენტები. გარდა ამისა, შაქარს, რომელსაც შეიცავს ხილი, ესაჭიროება მეტი დრო, რომ ორგანიზმმა მთლიანად შეიწოვოს. შეგახსენებთ, რომ თქვენ მიიღებთ ბევრად მეტ სარგებელს ყველა სასარგებლო ნივთიერებისგან და უჯრედისისგან, როცა თქვენი კუჭი ცარიელია.

მიაქციეთ ყურადღება - 5 რამ რაც არ შეიძლება ჭამის შემდეგ გააკეთოთ

3. დაიძინოთ

თუ ჭამის შემდეგ მაშინვე დაწვებით დასაძინებლად, იგრძნობთ დისკომფორტს, შებერილობასა და ძილთან დაკავშირებულ პრობლემებს, იმიტომ რომ ეს აიძულებს თქვენს კუჭს ინტენსიურად იმუშაოს ღამის განმავლობაში. იანინის უნივერსიტეტის სამედიცინო სკოლამ ჩაატარა კვლევა, რის მიხედვითაც დაამტკიცეს, რომ ადამიანებს, რომლებიც არ იძინებდნენ ჭამის შემდეგ, ჰქონდათ ინსულტის გაჩენის ბევრად ნაკლები რისკი. ამდაგვარად, რეკომენდებულია დაწვეთ დასაძინებლად ჭამიდან დაახლოებით 2-3 საათის შემდეგ.

მიაქციეთ ყურადღება - 5 რამ რაც არ შეიძლება ჭამის შემდეგ გააკეთოთ

4. შხაპი

შხაპის მიღება ჭამის შემდეგ ზრდის სისხლის მიმოქცევას ხელებსა და ფეხებში, და ამით ამცირებს სისხლის ნაკადს კუჭში. ასუსტებს კუჭ-ნაწლავის სისტემას და შეიძლება გამოიწვიოს ტკივილები მუცელში.

მიაქციეთ ყურადღება - 5 რამ რაც არ შეიძლება ჭამის შემდეგ გააკეთოთ

5. დალიოთ ჩაი

არასოდეს დალიოთ ჩაი ჭამის შემდეგ, იმიტომ რომ ეს ხელს შეუშლის რკინის შეწოვას. ჩაი შეიცავს სათრიმლავ მჟავებს, რომლებიც უერთდება რკინასა და ცილას ჩვენს საკვებში. ეს მეცნიერულად არის დამტკიცებული, რომ უმეტეს შემთხვევებში ეს იწვევს რკინის ნორმის 87 %-ით დაქვეითებას. რკინის დეფიციტმა კი შეიძლება გამოიწვიოს ანემია.

მიაქციეთ ყურადღება - 5 რამ რაც არ შეიძლება ჭამის შემდეგ გააკეთოთ



<a href="http://ladysterritory.ru">http://ladysterritory.ru</a>