ამ პროდუქტებს ყოველდღე ვყიდულობთ იმ იმედით, რომ კვება უფრო ჯანსაღი გავხადოთ. მაგრამ, სამწუხაროდ, მათი მოხმარების ეფექტი საპირისპიროა - ისინი გვაახლოებენ სიბერეს და პრობლემებს უქმნიან სხეულის ორგანოებს მუშაობაში.
საუზმეზე აუცილებელია მიირთვათ ცილების და ბოჭკოების მაღალი შემცველობის პროდუქტები, რადგან ის აუმჯობესებს საჭმლის მონელების პროცესს და განიჭებთ ნაყროვანების შეგრძნებას. თუმცა, ეს ძალიან პოპულარული პროდუქტები მართალია საუზმეზე ენერგიას მოგცემთ, მაგრამ არასახარბიელოდ მუშაობს ჯანმრთელობაზე. ჩვენ გეტყვით, რა არ უნდა მიირთვათ პირველ (და ნებისმიერ სხვა) კვებაზე, თუ გსურთ თქვენი კვება იყოს დაბალანსებული და ჯანსაღი.
ფანტელები
საუზმეზე მარცვლეულის მირთმევა პოპულარული გახდა დასავლეთში 90-იანი წლების ბოლოს და მას შემდეგ მსოფლიომ რატომღაც გადაწყვიტა, რომ ის კარგი ვარიანტია დღის დასაწყებად. მაგრამ მაშინაც კი, თუ მარცვლეულის შეფუთვაზე აწერია "მთლიანი მარცვლეული," ეს მაინც არ აქცევს მას საუზმის კარგ ვარიანტად.
მარცვლეული შეიცავს შაქარს, დანამატებს, სიროფებსა და ზეთებს. გარდა ამისა, ის შეიცავს ცოტა ბოჭკოს და თითქმის არ შეიცავს ცილას, ხოლო ძირითადი შემადგენელი ელემენტია ნახშირწყლები. ასე მცირე ხნით დანაყრდებით, მაგრამ მალე კვლავ მოგშივდებათ, რომ აღარაფერი ვთქვათ შაქრის ყოველდღიური მოხმარების გრძელვადიან ზემოქმედებაზე - რამაც შეიძლება გამოიწვიოს დიაბეტი, სიმსუქნე და საერთო იმუნიტეტის დაქვეითება.
ყავა ყავის მაღაზიიდან
აპარატის ყავა, რომელიც დღეს დიდი პოპულარობით სარგებლობს და განსაკუთრებით მოხერხებულია სახლიდან ვიდრე სამსახურამდე გზაში მიირთვათ, არც ისე სასარგებლოა დილის დასაწყებად. ის შეიცავს შაქარს, სიროფს და სხვა დანამატებს, რაც ყავას ძალიან მაღალკალორიულს ხდის. გარდა ამისა, ამ გზით თქვენ გივითარდებათ დამოკიდებულება არა მხოლოდ კოფეინზე, არამედ შაქარზეც.
მეორე მიზეზი, რის გამოც არ უნდა დალიოთ ყავა ყავის მაღაზიებში, არის მისი დაბალი ხარისხი. იმის გამო, რომ მაღაზიები მარაგს ხშირად არ აახლებენ, შესაძლოა თქვენი ყავისთვის გამოყენებული მარცვლები არ იყოს ახალი, მაგრამ თუ მაინც ვერ უძლებთ ცდუნებას, სამსახურში მიმავალმა ფინჯანი ყავა მიირთვათ, დადეთ ფსონი ყველაზე დაბალკალორიულ ვარიანტებზე, როგორიცაა ესპრესო ან კაპუჩინო.
მცენარეული ხორცი
ბევრი ჩვენგანი საუზმეზე ბეკონს ან ლორს მიირთმევს, მაგრამ მაინც ჯობია ამისგან თავი შეიკავოთ, რადგან მცენარეული ხორცი ძალიან ტოქსიკური პროდუქტია ორგანიზმისთვის.
ის შეიცავს ჰიდროგენიზებულ ზეთებს და მავნე დანამატებს, რაც ძალიან წააგავს ნამდვილი ხორცის გემოს. სინამდვილეში, მცენარეული ხორცი საკმაოდ ტოქსიკური პროდუქტია და განსაკუთრებით დილით მისი მირთმევა არც ისე სასარგებლოა.
თემები: სწორი კვება, საუზმე